Welkom op de website 
Eendracht Schaarsbergen – Arnhem, JES! Arnhem en Fkes 


Fanfare orkest Eendracht Schaarsbergen - Arnhem

Onze fanfare bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste muzikanten spelend op verschillende muziekinstrumenten. 

Bugels, Trompetten, Trombones, Euphonium, Bariton, Hoorns, Saxofoons, Bassen en niet te vergeten onze (melodische) slagwerkgroep. Onder leiding van onze dirigent Jos Jansen zoeken wij de uitdaging op om concerten te geven die u niet verwacht. Vaak in samenwerking met Nederlandse en lokale artiesten, koren of groepen uit de klassieke en/of symfonische muziek, musical, pop en entertainment wereld. Concerten die prikkelen. Voor ons erg leuk, voor u als luisteraar fantastisch en verrassend. 

Kom je een keer luisteren?

 

Dirigent 

Geboren en getogen in Westervoort is hij op tienjarige leeftijd begonnen op de trombone om al een jaar later plaats te mogen nemen in het harmonieorkest St. Gregorius. Jos Jansen begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide. Later nam hij plaats in vele orkesten, waaronder ook het Metropole Orkest. Het reizen als muzikant leek hem veel mooier en vanaf hier bloeide zijn solocarrière dan ook op. Op die manier maakte hij kennis met vele dirigenten van allerlei verschillende orkesten, en zodoende werd de interesse voor het dirigentschap uiteindelijk zo groot dat hij rond 2000 besloot hier serieus mee aan de slag te gaan. Sinds 1 oktober 2015 staat onze fanfare onder leiding van Jos Jansen. Het is een dirigent vol enthousiasme, grapjes en gezelligheid, maar ook duidelijkheid, rust en concentratie tijdens de repetities.


Kijken of meespelen
Voor ons orkest zijn we actief op zoek naar nieuwe leden. 

Speel je een instrument of wil je dit leren spelen? Neem dan contact met ons op. 

Ben je student en studeer je in Arnhem of Nijmegen of woon je in de omgeving?  Je bent van harte welkom om als (tijdelijke) muzikant mee te doen! Wij repeteren op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in ons verenigingsgebouw De Lariks in Schaarsbergen. 
E-mailen
Map
Info
Instagram